Brussels banket


Brussels banket 1.0

afbeelding

Bron: Teunie
( CC BY-SA 3.0 )

koek bereid uit deeg van amandel, suiker en boter die in verschillende vormen en vaak gegarneerd met bv. een gekonfijt vruchtje of amandel in korte tijd in de oven wordt gebakken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Brussels banket…

is koek; is voedsel

  • [Bereiding] wordt bereid uit deeg van gemalen amandelen, boter en suiker, dat in de vorm van koekjes in de oven wordt gebakken
  • [Herkomst of oorsprong] is mogelijk oorspronkelijk afkomstig uit Brussel
  • [Duur] heeft een korte baktijd

    Algemene voorbeelden


    Het assortiment amandelkoekjes is ruim aanwezig en bestaat uit een lekkere sortering, t.w.: bokkepootjes, bitterkoekjes, paleisbanket, brussels banket, weespermoppen, vanillenootjes, wellingtons en hoefjes.

    http://www.tamminga.nl/

    Kortbakkende Broer Banketspijs kan worden toegepast als spijsvulling in gebakken zanddeegproducten die maximaal 18 minuten worden gebakken, zoals bijvoorbeeld rondo's, kano's en gevulde koeken. Deze kortbakkende banketspijzen kunnen ook heel goed worden gebruikt voor het maken van speciale 'spijskoekjes', zoals Weespermoppen, Brussels banket, Paleisbanket e.a., die in feite meer worden afgeschroeid en maar heel kort worden gebakken.

    http://www.broerspijs.com/broerspijs/prod_spijzen_banketspijs.php

    Met de groei van de koopkracht per hoofd nam in de loop der tijd de diversiteit in de koekjes toe [...]. Langzaam gaan we nu de kant op van de spijs- of banketkoekjes zoals paleis banket, Brussels banket, weespermoppen, vanille-nootjes en bitterkoekjes.

    http://capelsegroep.waarbenjij.nu/Reisverslag/index.php?skeleton&page=message&action=&id=3664071,